Американската комисия за ценни книжа и борси (SEC) определи условията, при които футболните мачове ще бъдат отменени през този сезон.

В петък SEC публикува свой собствен набор от правила за COVID-19 за есенните спортове въз основа на инструкциите на работната комисия на конференцията по темата и въз основа на насоките на NCAA за връщане към игра, разкрити миналия месец.

В документа от 12 страници конференцията е определила пет параметъра като “съображения за прекратяване на играта”, в резултат на които есенните спортове, като например футболът, могат да бъдат отменени.

Това са условията:

  • Невъзможност за изолиране на нови положителни пациенти или поставяне под карантина на високорискови контактни лица Случаи на университетски студенти.
  • Когато е необходимо симптоматично, надзорно или предсъстезателно изследване, липсва наличност или няма възможност за провеждането му.
  • Благоприятните нива на тестване в кампуса или в местната общност се считат за опасни от местните служители по обществено здраве.
  • Невъзможност за правилно проследяване на контактите съгласно местните, щатските и федералните разпоредби или насоки.
  • Според местните специалисти по обществено здраве болничната инфраструктура няма да може да се справи с увеличаването на броя на хоспитализациите, свързани с COVID-19.

Работната група определи футбола, баскетбола, футбола и волейбола като “високорискови” спортове.

В неделя и сряда преди съботните мачове SEC изисква футболистите, треньорите и помощния персонал да се тестват два пъти седмично. Лигата разглежда и възможността за трети тест по-близо до деня на мача, в резултат на който може да се установи дали някой е бил засегнат. Преди да заминат, на тест ще бъдат подложени и длъжностните лица на мача.

Според SEC всички на скамейката ще бъдат принудени да носят маска и да практикуват социално разделение, доколкото това е възможно. По време на прекъсванията и при разговори с треньорите играчите ще бъдат задължени да носят гети за врата, за да прикриват устата и носа си. Ако са принудени да носят маски, длъжностните лица ще бъдат задължени да се дистанцират по време на играта.

Играчите с потвърдена инфекция ще бъдат задължени да се изолират в продължение на десет дни, дори и да са безсимптомни. Те ще трябва да направят сърдечен преглед и да получат одобрение от лекаря на отбора, преди да се върнат към тренировките или играта, и ще трябва да се върнат по-леко към физическите упражнения.

Всеки, който е имал продължителен близък контакт със заразен човек – дефиниран като повече от 15 минути в радиус от шест метра – ще се счита за високорисков и ще трябва да се изолира. Дори ако тестът им е отрицателен, през това време те трябва да бъдат поставени под карантина за 14 дни. Работната група за срещата заяви, че са необходими допълнителни изследвания, за да се види дали носенето на маски от двамата души ще намали риска.

Лигата също така задължава всеки, който борави с топки за игра, да се тества ежемесечно и всички топки, които напускат игралното поле, да се дезинфекцират.

От април насам в работната група, която заседава всяка седмица, влизат старшият лекар и лекар на отбора на Обърн д-р Майк Гудлет и главният лекар и медицински директор на отбора на Алабама д-р Джими Робинсън.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp

Здравейте! Аз съм Oleta

Интересни публикации

Бадминтонът е най-бързият спорт с ракети, като скоростта на совалките достига над 200 мили в час. Елитните играчи трябва да са пъргави, силни и бързи; те могат да пробягат до една миля по време на мач по бадминтон.