Деветте умения, необходими за бадминтон

За да постигнете успех във всеки спорт, трябва да разберете основите. Можете да играете последователно и да се подобрявате, ако овладеете основните методи и способности. Бадминтонът е предизвикателен спорт за изучаване, но е относително удобен за начинаещи. Основите на бадминтона са лесни за разбиране и овладяване от всеки.

разбиране как да се загрее правилно

За загрявката се изискват малко знания и талант. Всеки играч трябва да може да загрее, преди да влезе правилно на корта за игра. Написахме обширен пост за това как правилно да загреем за бадминтон. Преди игра, извършването на цялостна загрявка е от решаващо значение за намаляване на риска от нараняване. Освен това е жизненоважно да сте подготвени да играете от самото начало на играта. Преди да почувствате, че наистина сте се заредили, няма да е необходимо да играете първите четири или пет събирания на мача.

основни хватове на форхенд и бекхенд

Важно е да знаете как да държите форхенд и бекхенд. Необходимо е да го направите правилно, защото това е отправната точка за изучаване на всеки бадминтон удар. Докато седите вкъщи, можете да практикувате правилното схващане. Лесно е да научите основния хват за форхенд и бекхенд. Практикувайте да се движите между форхенд и бекхенд, докато седите на дивана във вашата всекидневна.

Основната стъпка от шест ъгъла

В бадминтона работата с крака е от съществено значение. Добре известно е, че някои учители в Китай започват просто с преподаване на основна работа с крака. Никакви умения с ракета не се преподават, докато играчът не е усвоил основната работа на краката. Те правят това, защото ако не можете да стигнете до совалката, не можете да играете отлични удари. За да играете добре в бадминтон, трябва да можете да покриете игрището, защото щом совалката докосне земята, надиграването приключва.

Готова стойка и шпагат

Метод за подготовка за следващия изстрел е стъпката на разделяне. В допълнение към бадминтона, тенисът е друг спорт, който го използва. Това е основата за развиване на бързина и добра работа на краката на корта. Моля, прочетете нашата отлична статия за стъпката на разделяне за подробно обяснение.

началните пози

В бадминтона има голямо разнообразие от удари. Вариантите на изстрела включват нарязване на совалката, хвърляне или удряне от различни ъгли и с множество удари. Въпреки това, всички те притежават един и същ фундаментален изстрел. Ето списък с основни снимки за начинаещи, които трябва да потупате.

координация ръка-око

За бадминтона добрата координация око-ръка е от решаващо значение, но тя идва само с практиката. Не можете да играете бадминтон, ако не можете да свържете ракетата и совалката си. Играта на много бадминтон е най-добрият подход за подобряване на координацията око-ръка за бадминтон. Кой би си представил?

Очакване и възприятие

Колкото по-добре напредвате в бадминтона, толкова по-важни стават тези две способности. Това е разликата между простото връщане на удара на опонента ви и блокиране или обръщане на техния последващ удар.

стратегическо и тактическо мислене

Една игра на бадминтон може да се спечели по различни начини. Играчите и треньорите използват различни тактики и методи, за да спечелят мач. Ударите, които правим, игрите, които се стремим да повторим, и решенията, които вземаме, когато сме притиснати в ъгъла, са примери за тактика. В рамките на всяко рали тактиката се отнася до отделни действия и решения.

Стратегиите са дългосрочният, всеобхватен подход към играта. В бадминтона стратегията се отнася до формулирането на печеливш план за игра. Да накараш опонента си да играе високо вдигане, за да може да се върне и да разбие, е пример за подход на играч на сингъл. Възможен подход на играч на двойки може да бъде спринт към предната част, за да убие или прихване совалката възможно най-скоро. Това са прости илюстрации.

Когато опозицията започне да противодейства на техния подход, най-добрите играчи ще бъдат подготвени с различни техники. Вярвам, че винаги е най-добре нещата да са ясни по отношение на тактиката и методите. Няма нужда да променяте стратегията си, ако печелите срещу противника си. Ако губите, нещо трябва да се промени.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp

Здравейте! Аз съм Oleta

Интересни публикации

Бадминтонът е най-бързият спорт с ракети, като скоростта на совалките достига над 200 мили в час. Елитните играчи трябва да са пъргави, силни и бързи; те могат да пробягат до една миля по време на мач по бадминтон.