Каква екипировка за бадминтон ви е необходима?

Бадминтонът е най-бързият спорт с ракети, като скоростта на совалките достига над 200 мили в час. Елитните играчи трябва да са пъргави, силни и бързи; те могат да пробягат до една миля по време на мач по бадминтон. Материалите, които се използват за игра на бадминтон на състезание или във вашата градина, могат да повлияят на необходимото оборудване. Цялото оборудване за бадминтон е леко, а способностите на играчите определят силата на играта.

История

Батълдор и совалка, детска игра, еволюира в бадминтон. Първоначално играта е била без мрежа, а целта е била да се хвърля совалка във въздуха между играчите, използващи батълдор или гребла. Battledore and shuttlecock не се е играла на състезание, а на кооперативна игра, в която група играчи се опитват да задържат совалката във въздуха колкото се може по-дълго. Първоначалната игра еволюира в популярната в Индия игра Пуна. Британски войници пренасят Пуна в Англия и там се ражда съвременната игра табла.

Игра на бадминтон

Мъжки сингъл, женски сингъл, мъжки двойки, женски двойки и смесени двойки са петте основни категории на играта бадминтон. Противоположните играчи на сингъл или двойки застават от противоположните страни на мрежата за бадминтон, за да играят бадминтон. С помощта на ракета играчите хвърлят по една совалка над мрежата. Терминът “рали” се отнася до прехвърлянето на ракетата през мрежата, докато тя докосне земята в бадминтона. Целта е совалката да се приземи в определените граници от противоположната страна на мрежата. Отборът, който спечели ралито, получава една точка. Максималният брой точки в един мач по бадминтон е 21. В мачовете по бадминтон се използва форматът “най-добър от три”.

Совалки

По време на игра на бадминтон совалките, известни още като совалки, се подават през мрежата. Оригиналните совалки са били направени от пера, откъдето идва и прозвището “птици”. Пластмасовите совалки обикновено се използват в бадминтона в задния двор. Съвременните совалки за състезателен бадминтон се произвеждат от 16 истински пера, като се предпочитат гъши пера от лявото крило на птицата.

Мрежа

Мрежата за бадминтон е дълбока 2,5 фута и е издигната на 5 фута над линията на мрежата в центъра на игрището за бадминтон. Повечето капани са изработени от винилова мрежа и имат кожено или памучно покритие. Сервиращите подават совалка през мрежата от дясната страна на корта на противниковия играч в началото на бадминтонната игра и винаги, когато резултатът на сервиращия е четно число. Сервиращите подават, когато резултатът им е нечетно число – совалката от лявата страна на корта над мрежата. Когато сървърът спечели рали и точка, той се възползва от другата страна на корта. С изключение на подаването, бадминтонът по двойки следва идентични правила за подаване като бадминтона поединично. На корта за бадминтон сервисите се подават логично към играчи от противоположните страни на корта.

Цел на играта

Целта на бадминтона е да се удари совалката над мрежата и в разпределените зони на корта. Ралито започва, когато противникът ви върне совалката. Ако спечелите това рали, печелите точка, като принуждавате противника си да удари совалката извън границите или в мрежата. Трябва да спечелите 21 точки в един сет, за да го спечелите, като повечето мачове се състоят от три групи. Всяка от тях може да ви донесе точки.

Печелене на точки

Когато печелите точка, ако успеете да изкарате совалката през мрежата и в полето на противника преди той да го направи, печелите, когато противникът Ви удари совалката в мрежата или извън границите, печелите точка.

Размери на игрището за бадминтон

  • Няма значение дали играете сами, или с други хора на двойки. Размерите на корта ще се различават.
  • Кортът за сингъл е дълъг 13,4 метра (43,9 фута), широк 5,18 метра (17 фута) и е разделен наполовина от мрежата, която трябва да е на 1,5 метра над повърхността на корта.
  • Площта за игра при двойки е по-значителна поради инсталирането на “алеи” с дължина 1,4 м (4,6 фута) от двете страни на корта, с което общата ширина достига 6,1 м (20 фута).
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp

Здравейте! Аз съм Oleta

Интересни публикации

Бадминтонът е най-бързият спорт с ракети, като скоростта на совалките достига над 200 мили в час. Елитните играчи трябва да са пъргави, силни и бързи; те могат да пробягат до една миля по време на мач по бадминтон.