Топ 10 правила за бадминтон за начинаещи

Смята се, че бадминтонът произхожда от Гърция преди около 2000 години.

Впоследствие се разпространи в останалата част от Европа, Азия и останалия свят. Днес този спорт се играе както от любители, така и от професионалисти. Защо не се присъедините към тях?

Двама единични играчи или два отбора от по двама играчи могат да играят бадминтон. За игра на спорта се използва ракета. Правоъгълният корт е разделен на две половини с мрежа в центъра. Както в скуоша и тениса, в бадминтона не се използва топка. В тази игра се използва пернат снаряд, известен като волан. Това безспорно е отличителен спорт, който много хора обожават.

Тъй като са толкова леки, воланите лесно се разнасят. Професионалният бадминтон се играе на закрито, защото и най-малкият бриз може да промени траекторията на волана. Така че няма нужда да се притеснявате да не забравяте да носите шапката, шала и ръкавиците си!

Един играч трябва да удари совалката в страната на противника над мрежата, за да спечели играта. Когато волана докосне земята, играта свършва. Само един удар може да пресече мрежата. Мачът по бадминтон се състои от три рунда, всеки от които носи 21 точки. Сингъл мъже, двойки мъже, смесени двойки, сингъл жени и двойки жени са петте различни категории бадминтон игри. Несъмнено разнообразна игра с рисковани каскади и много забавления.

Ето 10-те основни насоки за начинаещи в бадминтон, които да имат предвид.

  1. Хвърлянето на монета започва играта. Който спечели хвърлянето на монета, ще сервира или ще получи първи ИЛИ ще избере своята страна на корта. Опцията е оставена на всеки, който спечели хвърлянето. Сещам се за игра на детска площадка, въпреки че тази е малко по-сериозна.
  2. Играч никога не трябва да докосва мрежата с ракетата или тялото си, докато се състезава.
  3. Воланът не може да се носи или опира върху ракетата.
  4. Не е прието да удряте волана над мрежата.
  5. Сервизът трябва да пресече корта, за да се счита за валиден (по диагонал).
  6. Играч не може да докосва никакви линии на корта, преди сервиращият да удари волана. При сервиране е важно да удряте волана под кръста.
  7. Резултатът на играч се увеличава с една точка, когато той спечели надиграване.
  8. Играч печели разиграване, когато опонентът му направи грешка или когато совалката му удари пода на противниковата страна на корта. Най-честите грешки включват неуспех при удряне на волана над мрежата или приземяване извън периметъра на корта.
  9. Преди воланът да премине през мрежата, всяка страна може да го удари само веднъж. Воланът не може да бъде ударен отново със същото движение или стрелян, след като е бил ударен.
  10. Липсващите волани се считат за грешки.

Първите десет неща, които трябва да имате предвид, са изброени по-долу. Вярваме, че това есе ви е изяснило основните положения. Очакваме ви в съда!

Ето някои първокласни ракети и аксесоари за бадминтон, за да направите играта по-приятна за вас.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp

Здравейте! Аз съм Oleta

Интересни публикации

Бадминтонът е най-бързият спорт с ракети, като скоростта на совалките достига над 200 мили в час. Елитните играчи трябва да са пъргави, силни и бързи; те могат да пробягат до една миля по време на мач по бадминтон.