Футболен коучинг – 5 съвета за тренировка в деня на мача

Въпреки че един от най-важните компоненти на треньорството по футбол са вашите седмични сесии, вие също трябва да имате стабилна стратегия за деня на мача. Тази статия ще предложи някои отлични съвети за водене на отбор в деня на играта.

Време е за вас, големите футболни фенове, които просто седите и гледате любимия си отбор, да действате и да правите основите едновременно. Тази рутинна тренировка ще бъде от полза за вашата система. Научете основите, за да можете да видите, вместо просто да се възхищавате на любимия си играч.

Многобройните футболни клубове по света предоставят качествени инструкции и сесии.

Всички футболни клубове ще ви помогнат да разберете по-добре този вид спорт и ще ви осигурят основно разбиране за спорта, който предпочитате, независимо дали сте индивид или част от група студенти, които желаят да учат. Един от най-известните футболни клубове в историята, за да споменем няколко, е Austin Football Training.

1) Изберете стартовия състав.

Въз основа на резултатите от миналата седмица няколко треньори взеха решения. Това е неправилно. Изборът на отбор трябва да се направи в светлината на вашите резултати от тренировките. Включете и другите променливи в уравнението. Присъствието, бързината, усилията и работната етика трябва да бъдат взети под внимание. Кой е концентриран и подготвен за игра, може да се определи и от калибъра на загрявката. Стартовият ми състав претърпя много промени в резултат на атмосферата за загряване. Младите спортисти могат да действат непоследователно, така че човек, който беше звезда миналата седмица, може да се окаже злодей тази седмица. За да запазим всички мотивирани да се представят на най-високото си ниво по всяко време и да предотвратим попадането на всеки в зона на комфорт, която се застоява по време на тренировка, ние също искаме играчите да чувстват, че всяка седмица има чисти записи. Всяка седмица опозицията е различна.

2) Направете модификации.

На полувремето няколко треньори правят смени. Ако видите проблем в мача между един от вашите играчи и опонента ви през първото полувреме, не се колебайте да направите корекции. Може да се наложи да промените отбранителната си стратегия, защото определени отбори може да са изключително атлетични или технически опитни (линия на битка). Освен това опонентът ви може да има уязвимост, от която искате да се възползвате, преди другият треньор да разбере, че е в беда.

3) Странично упражнение.

В тренировъчното съоръжение трябва да тренирате една седмица. Целта на играта е да видите дали вашите действия през предходната седмица са променили начина, по който те играят футбол. Не беше практикувано да се крещи указания и забележки, свързани с играта, към играчите. Би било най-добре да се намесвате само когато трябва да се реши нещо спешно. Освен това, той предава на вашите играчи спешността на ситуацията, когато чуят гласа ви. Не се доближавайте до рефера. Те гледат на играта от уникална и често точна гледна точка. Освен това вдъхва уважение на вашия спортист към съдиите и играта. Рядко изходът на мача се решава от съдията.

4) Мимолетна дискусия.

Добрият треньор ще си прави умствени или писмени бележки по време на играта, така че има конкретни проблеми, които трябва да реши. Въпреки че в списъка ви има много интересни теми, можете да обсъждате максимум три от тях. Съобщението се изгуби след още едно повторение. Внимавайте да не използвате клишета като „не се разбирахме“. Опишете подробно частта от поддръжката, която причинява проблема. Уверете се, че всеки играч е адресиран индивидуално, ако допринася за проблема.
Освен това, за да избегнете предателство на доверието на играчите, е изключително важно да идентифицирате положителен компонент от тяхното представяне. Вероятно няма много за критика, защото екипът вероятно се справя отлично. Ако е така, подчертайте какво трябва да постигне групата, за да успее.

5. След обаждането на мача.

Дайте на участниците малко време насаме, когато играта приключи. Обикновено имат три минути, за да пият и да се отпуснат. Размяната трябва да е кратка и да обхваща всичко казано мимоходом. Има ли промяна или последователност в представянето (индивидуално и групово)? Обучителят трябва да започне да планира практиката за следващата седмица. Нужно ли е да се четат научни публикации по темата или може да продължим? Тренирането на футбол изисква да можете да оцените отбора си.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp

Здравейте! Аз съм Oleta

Интересни публикации

Бадминтонът е най-бързият спорт с ракети, като скоростта на совалките достига над 200 мили в час. Елитните играчи трябва да са пъргави, силни и бързи; те могат да пробягат до една миля по време на мач по бадминтон.